Vytuněný banánový palačinky

Umět dobře zdravé (= ty, které nekynou) lívance, nebo spíš palačinky, je podle mě umění, které ještě sama nemám uplně v malíku (vlastně skoro vůbec). Ale posouvám se dopředu a od mých prvních banánových lívanců s ovesnými vločkami, co vypadaly spíš jako jedna velká černá kejda roztrhaná na kusy už se mi i párkrát povedly. Musím říct, že tyto byly dokonce nadýchané, čehož jsem si myslela, že se svým lívancovým uměním nikdy nedosáhnu 😀


Jednou jsem tak brouzdala internetem a narazila jsem na super tip (proč mi ho jako nikdo nikdy předtím neřekl?!?!? AKA proč mě to nikdy předtím nenapadlo?! :D) Tím zázračným tipem, magickou přísadou do lívanců je totiž…pozor…prdopeč! (prášek do pečiva)

Teď to vypadá, že jsem asi uplně blbá ale přísahám, že jsem viděla už hooodně receptů na banánové lívance a nikdy tam prdopeč nebyl! 😀 

No, konec okecávaček a zpátky k receptu:

Potřebujete

  • 1 zralý banán
  • 2 vejce
  • 1 lžičku prdopeče
  • hrst(i) mouky
  • olej na smažení

Postup

  1. Banán rozmačkáme v míse, přidáme 2 vejce, špetku soli, lžičku prdopeče, promícháme a postupně přidáváme mouku tak, aby se vytvořilo těsto, které není příliš tekuté.
  2. Smažíme na mírném plameni, ideálně na troše řepkového oleje, ale pokud vám to chutná, na palačinky někdy dávám i kokosový, protože mi to k nim chuťově sedí, ale jinde ho nepoužívám a rozhodně nedoporučuju ho používat v nějaké větší míře.
  3. Umění lívanců/palačinek podle mě spočívá hlavně v tom, že máte poladěný nejen recept, ale i přípravu – lívance nespálíte, ale zároveň se vám nedopečením neroztrhají. Tak snad jste na tom líp než já a povede se vám to 😀

Přeji dobrou chuť!

K.

 

UložitUložit

Leave a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*