Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara!
Jedno z mých úplně nejoblíbenějších jídel. Jejich chuť prostě miluju. Jsou tak krémové! Recept na ně vychází z jedné kuchařky, kterou jsem dostala už jako malinká, ale trochu jsem si jej ještě poupravila k obrazu svému (aby byl méně tučný), ale na chuti jim to vůbec neubralo! Naopak, ještě z toho mám lepší pocit. Italové by možná s mým receptem nesouhlasili, mně ale opravdu chutná; dokonce víc, než když jsem si je jednou dala v italské restauraci.

Recept je hrozně jednoduchý a celkem i rychlý 🙂 Hlavně na ně nepotřebujete nic zvláštního, což je super. Pro dvě osoby vám postačí:

Ingredience

  • ½ balení těstovin (spaghetti)
  • 1 velká cibule
  • 1 balení šunky
  • 1-2 lžíce řepkového oleje
  • 40g parmezánu
  • 1 vejce
  • 100-150ml 12% smetany
  • sůl, pepř, (česnek)

Postup

  1. Do velkého hrnce nalijeme vodu do ¾ a dáme vařit. Až voda vaří, přidáme 1 lžičku soli a těstoviny. Vaříme po dobu uvedenou na obalu, doporučuji tak, aby byly těstoviny al dente.
  2. Mezitím si nakrájíme cibuli na malé kostičky, stejně tak šunku. Na pánvi rozehřejeme řepkový olej a cibulku na něm necháme zesklovatět (na mírném ohni, aby se nám nepřepálila). Přidáme nakrájenou šunku a necháme opéct (opět dozlatova). Kdo chce, může přidat i prolisovaný stroužek česneku.
  3. A do třetice si připravíme “omáčku”. V mističce rozmícháme vejce a přidáme smetanu, pepř a špetku soli. The 1xBet promo code for new customers in India. This bonus code is the newest launched and provides new customers with 30% extra bonus on top of the standard 100% first deposit match offer. 1xBet is one of the world’s leading online betting sites with a large customer base in Asia and Europe as well as in other areas of the world, and serves over 400,000 gamblers every week.Promícháme.
  4. Nastrouháme si parmezán na jemno. Část si necháme na posypání těstovin a část dáme k vejci se smetanou.
  5. Až jsou těstoviny hotové, procedíme je a vrátíme zpátky do hrnce. Dle originálního receptu se má hned po slití přidat do těstovin kousek másla, aby se v nich rozpustilo. Tento krok jsem vypustila, protože mi to přijde zbytečný tuk navíc a na chuti to až takový rozdíl není. Fajnšmekři ať si ale máslo klidně přidají.
  6. Hned zezačátku, dokud jsou těstoviny ještě horké, vlijeme do nich připravenou “omáčku” z vejce, smetany a parmezánu. Přidáme opečenou cibulku se šunkou a promícháme.
  7. Můžeme servírovat. Nakonec ještě posypeme zbytkem parmezánu.

Tak to by byl můj způsob jak dělám špagety carbonara. A jak je připravujete vy? Podělíte se se mnou v komentářích? 🙂

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*