Lidé, kteří mne inspirují

V dněšním světě, světě sociálních sítí a internetu, se dá brát vliv facebooku, instagramu, ale třeba i počítačových her dost negativně. Já bych vám ale dnes chtěla připodstrčit tu pozitivní stránku. Sociální sítě nemusí být jen na škodu, musíte s nimi ale umět pracovat, respektive nenechat se nimi ovlivňovat ve špatném slova smyslu, ale najít si na nich to dobré, prospěšné. Jako jsem si to našla já a teď jsem za to opravdu vděčná. Přestala jsem poslouchat své okolí a jejich neustálou kritiku sociálních sítí a pomalými krůčky jsem je začala více používat a musím říct, že mi to přineslo jakousi úlevu. Přestala jsem se bát sdílet. Přestala jsem se tolik bát toho, že mě někdo bude hodnotit. Víte, ono vás vždycky bude někdo hodnotit a i kritizovat. Nikdy se nezavděčíte všem, ale můžete se zavděčit sami sobě. A tak vás prosím, dělejte především to, co vám dělá radost a co chcete dělat vy.

K tomuhle mindsetu mne dovedla spousta maličkostí, lidí online, článků, příspěvků, které jsem si přečetla, videa, která jsem shlédla… ale za největší milníky považuji 3 lidi. Prvním je jeden vyučující z naší školy, který nás měl na předmět, který pojal hodně po svém a podle mne bohužel někteří asi moc nepochopili, co se nám snažil říct. Poznala jsem to, když mí spolužáci mluvili o tom, že jeho hodiny jsou k ničemu, akorát ztráta času. Mně to ale naopak dávalo hodně. Uvědomila jsem si, že sociální sítě nemusí být špatné, že je mohu využít k dobré věci a že je důležité se s nimi v dnešním světě naučit pracovat. To, co nám kdysi tento vyučující říkal, mne posunulo tam, kde jsem teď a za to jsem ráda.

Druhou osobou, která přispěla k tomu, kde teď jsem je moje bývalá spolužačka z vejšky. Ta mne tenkrát nakopla ať si založím blog, když si ho sama založila a já jí tenkrát řekla, že už nad tím také dlouho přemnýšlím, ale že mám strach.

A třetí osobou je další vyučující, který nám přednášel o sociálních mediích a jejich významu, hlavně ve vztahu k našemu oboru. To mě tenkrát tak nějak utvrdilo v tom, že používat SM není něco, za co bych se musela stydět a zase – že je to nástroj, který mohu využít pro šíření informací, které považuji za užitečné.

Těmto třem lidem a také spoustě dalších strašně moc děkuju.

Teď bych vás chtěla seznámit s lidmi, kteří mne v online světě neuvěřitelně inspirují a každým dnem mne posouvají dál. Díky jejich příspěvkům, myšlenkám, které šíří, se každým dnem snažím být lepší a stále se učím něco nového. Třeba budou inspirovat i vás a třeba už je znáte. Některé určitě jo!

Česká scéna:

Z českých lidí aktivních na sociálních sítích a celkově online, mne nejvíce inspirují:

Anie Songe svým postojem k životu, lidskostí, upřímností, zranitelností, zkušenostmi a důvtipem.

Kate Rezková – mám ráda její stará videa, kdy se snaží předat nějakou myšlenku, radu do života… Taky mi pomohla některé věci si uvědomit.

Weef & Restless Child – neuvěřitelně inspirativní holky s užasnými cestovatelskými videy! Líbí se mi jak to mají v hlavě srovnané a nebojí se to říct.

Janka Chudlíková točí krátká videa, vždy na určité téma osobního rozvoje. Podle mně jsou svižná a trefná a jak se říká “vždy udeří hřebíček na hlavičku”, prostě zasáhnou tam, kde mají, předají to, co mají a bez zbytečných okecávaček.

A nakonec dva krásné projekty, které pravděpodobně znáte, ale musím je zmínit:

Zanormálníholky & Silačky 

Oba šíří krásnou myšlenku a myslím, že jejich instagram účty mluví za vše a není třeba nic dodávat. <3

Zahraniční scéna:

Musím přiznat, že zahraniční social-media-people mě ovlivnili asi nejvíc, a to především Plantiful Soul, což je neuvěřitelná osůbka plná moudrosti a lásky, která mi v mých těžkých chvílích předala přesně ta slova, tu myšlenku, kterou jsem nejvíc potřebovala slyšet. Claire je plná energie, kterou sdílí se všemi a neustále mne inspiruje.

Claire má kamarádku Allie Michelle, která se ubírá podobným směrem, resp. její příspěvky jsou o životě, osobním rozvoji, o lásce i trápení, prostě o tom, co si můžeme vzít z toho, co nám život přináší, co se můžeme naučit a jak se stát lepším člověkem, který si jde za tím, co sám v životě chce. Společně s Raquelle Mantra teď nahrály podcasty, které ráda poslouchám, když jdu na procházku. Jsou tak inspirující!

Dále ráda sleduji norskou blogerku Holistical. Párkrát jsme si i psaly. Je to krásná, milá duše, která sdílí nejen moudré myšlenky, ale i vášeň pro zdravý životní styl.

A pokud sledujete svět fitness, skoro určitě budete znát Valentinu Esteban, úspěšnou fitnessku. Já ji ale nesleduji kvůli fitness, líbí se mi spíše její osobní rozvoj a způsob myšlení, ke kterému si došla. Její příspěvky mě obohacují a něco předávají. Opět mne inspiruje k osobnímu rozvoji a snaze být každým dnem lepším člověkem.

Annie Tarasova, australanka s překrásnými fotografiemi a videy, ale také myšlenkami o smyslu života, přírodě, vesmíru a osobním rozvoji. Některé věci jsou na mne už příliš (spirituální, např. krystaly apod.), ale myšlenky o životě a osobním rozvoji se mi líbí. A taky ta cestovatelská videa, to je krása nesmírná.

No a pokud jste tak trochu střelení do jógy jako já, mohla by se vám líbit Miki Ash, americká jogínka s instagramem plným jógových fotek a příspěvků a článků opět na podobná témata jako ostatní, které jsem zmínila.

Znáte někoho, koho jsem zde vyjmenovala? Zajímalo by mne z jakých důvodů jej sledujete, jestli třeba z podobných jako já, nebo jiných… 🙂 Nebo máte-li další inspirativní lidi ke sledování, do komentářů s nimi! 🙂

Díky a mějte se krásně.
Kačí

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*